Известие

Collapse
No announcement yet.

Да си боднеш малко допълнителни екстри

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Да си боднеш малко допълнителни екстри

Според мен да можеш да виждаш и следиш неща като температура на масло, вода, налягане на масло и прочее нещица е изключително важно и може да спести доста пари от един последващ ремонт.
    Затва реших да си забода датчици за темп на масло, вода и налягане на масълцето.
    Някой ще рече че тоя за водата е безмислен, щото вече има, но лично на мен 4 различни конзоли от тия дето са в купето ми дават разлики до 20-30 градуса......и това при един и същи сензор......
    Почнах естествено с най - важния - налягане на масло......щото температурата му в двгто може и да е повече от приятна, но налягането ако го няма могат да станат чудеса.....плюс това налягането му на празен ход е някаква индикация за това кога маслената помпа ще трябва да замине в пенсия......и още някой други неща който ако не са в подходящо състояние ще ви осигурят един приятен основен ремонт в най - лошия случай......
    Чух различни мнения за това къде да сложа сензора за налягането, вариант беше оригиналното място където е сегашния, но все пак реших да не махам стария, по добре да имам нещо като резервен вариант....затва избрах това място:

Това е горния отвор който отива към масления филтър, мросто се маха шестограмния болт, и се навива датчика - замасява се директно, един кабел към уреда в купето, и един +.......
    Уреда в купето забих на това място, прежалих един въздуховод(и без това имам доста счупени) и си влезе на мястото му(с известни модификации) почти перфектно......

На тоя етап не знам дали за температурния датчик на маслото намерих подходящото място, но засега ще си е там, като доизкосуря всичко по колата ще видя дали да го местя, аспуха е доста близо, макар че исках да видя какви отчитания дава при различните режими, и после ще увия около него ауспуха с термо лента да видя дали ще има промяна някаква.....иначе картер голям, ако не става там мога да си го дупча на воля.......отново 2 жички от него, както и при датчика за налягане......не съм намерил подходящо място за уреда в купето, но мисля че пепелника си заминава, и на негово място ще са на нещо като конзола, уредите за темп на масло и вода.....

Датчика за темп на водата може да се каже че си има място даже на главата на двигателя, над термостата и към купето има шестограм дето като се отвие и си на някакви 5-6-7 санти от водната помпа, каква по добра циркулация и място.....

Сите датчици излизат към 80-90 кинта с доставката от иБея..........
    Мнения и по особенно по добри идеи са силно желателни.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Освен да те похваля за ентусиазма, друго какво мога да кажа...
    Казваш 80-90лв е всичко, имаш предвид само датчиците по двг или и измервателните уреди?
    Като накичиш всичко тури някой снимка да видим крайния резултат.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
      Казваш 80-90лв е всичко, имаш предвид само датчиците по двг или и измервателните уреди?
      Като накичиш всичко тури някой снимка да видим крайния резултат.
      Е всичко.....айде 100 лв го кажи......паунда варира......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Според мен да можеш да виждаш и следиш неща като температура на масло, вода, налягане на масло и прочее нещица е изключително важно и може да спести доста пари от един последващ ремонт.
        Затва реших да си забода датчици за темп на масло, вода и налягане на масълцето.
        Някой ще рече че тоя за водата е безмислен, щото вече има, но лично на мен 4 различни конзоли от тия дето са в купето ми дават разлики до 20-30 градуса......и това при един и същи сензор......
        Почнах естествено с най - важния - налягане на масло......щото температурата му в двгто може и да е повече от приятна, но налягането ако го няма могат да станат чудеса.....плюс това налягането му на празен ход е някаква индикация за това кога маслената помпа ще трябва да замине в пенсия......и още някой други неща който ако не са в подходящо състояние ще ви осигурят един приятен основен ремонт в най - лошия случай......
        Чух различни мнения за това къде да сложа сензора за налягането, вариант беше оригиналното място където е сегашния, но все пак реших да не махам стария, по добре да имам нещо като резервен вариант....затва избрах това място:

Това е горния отвор който отива към масления филтър, мросто се маха шестограмния болт, и се навива датчика - замасява се директно, един кабел към уреда в купето, и един +.......
        Уреда в купето забих на това място, прежалих един въздуховод(и без това имам доста счупени) и си влезе на мястото му(с известни модификации) почти перфектно......

На тоя етап не знам дали за температурния датчик на маслото намерих подходящото място, но засега ще си е там, като доизкосуря всичко по колата ще видя дали да го местя, аспуха е доста близо, макар че исках да видя какви отчитания дава при различните режими, и после ще увия около него ауспуха с термо лента да видя дали ще има промяна някаква.....иначе картер голям, ако не става там мога да си го дупча на воля.......отново 2 жички от него, както и при датчика за налягане......не съм намерил подходящо място за уреда в купето, но мисля че пепелника си заминава, и на негово място ще са на нещо като конзола, уредите за темп на масло и вода.....

Датчика за темп на водата може да се каже че си има място даже на главата на двигателя, над термостата и към купето има шестограм дето като се отвие и си на някакви 5-6-7 санти от водната помпа, каква по добра циркулация и място.....

Сите датчици излизат към 80-90 кинта с доставката от иБея..........
        Мнения и по особенно по добри идеи са силно желателни.....
        Направил си го супер
        Много ми хареса
        Трепач е
        Ако си направил още подобрения сподели, моля те
        Екшън Мен - Чирпан
        Алфа Ромео 156 2.0 155 к.

Comment

Добре е и на мен ми хареса, а като се поусъвършенствашможе и да монтираш, ще има клиенти
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

такива датчици не са ли нужни само на колите в наскар дето се карат на ръба на възможностите им?

Comment

Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
              такива датчици не са ли нужни само на колите в наскар дето се карат на ръба на възможностите им?
              такива датчици си слага всеки който желае! Аз затова се кефя на 155-цата - тя си ги има! Отделно сега и един AFR ще сложа - подготвен е и с обикновената ламбда шава добре . Хубаво е според мен да се сложи и един датчик температура на изхоядщите газове - тя е доста показателна за смесите на колата в различи обороти. Мен лично ме кефят всякакви такива данни от мотора!!!

Ники - поздравления!

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Браво Колега! Ще ти бъда благодаен ако ми кажеш как мога да си монтирам на моята Алфичка уред за налягане и температура на маслото, че по-скоро и аз да се обзаведа така с уредчета
                Last edited by Lqnkata; d.m.y г., 23:16.
                Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщение
                  Браво Колега! Ще ти бъда благодаен ако ми кажеш как мога да си монтирам на моята Алфичка уред за налягане и температура на маслото, че по-скоро и аз да се обзаведа така с уредчета
                  Е можеш да си ги сложиш както са на снимките и описанието, можеш и да експериментираш нещо друго.....

Comment

Ако е на колата за мъжко каране това са необходими датчици и приветствам,само ако е турбинирана има смисъл и от изходяща температура и AFR.В правилна посока работиш и дано да ти спестят окотване на мотора по пистите и да се изплатят

P.S. На кораво каране колко стига темп на маслото ?!
                    NESH
                    156 '99 1,6TS+JR Filter+ Ported&Polished head cut 0.42mm, 4mm скъсени водачи на клапаните, ported&polish trotle body, Lightweight Alu Crank Pulley 538g , cat. off, remap

Comment

Първоначално публикувано от nesh Покажи съобщение
                      P.S. На кораво каране колко стига темп на маслото ?!
                      Все още съм милостив към него......

Comment

Браво Ники ! Всеки един датчик има своето приложение и значение ! Поздрави за ентусязма !
                        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Може да се направят с по модерни уреди и да дават и сигнализация .Например когата температурата на водата се покачи на 95-96 градуса уреда да издава звук или да ти гаси колата .При желание от страна на собственика на колата може да се монтират дублиращи уреди и да са по мързеливи няма смисъл да ги наблюдаваш а при преминаване на зададените стойности ще издават звуков и светлинен сигнал.

Comment

Първоначално публикувано от коков Покажи съобщение
                            Може да се направят с по модерни уреди и да дават и сигнализация .Например когата температурата на водата се покачи на 95-96 градуса уреда да издава звук или да ти гаси колата .При желание от страна на собственика на колата може да се монтират дублиращи уреди и да са по мързеливи няма смисъл да ги наблюдаваш а при преминаване на зададените стойности ще издават звуков и светлинен сигнал.
                            Това при 100 градуса температура да ти гаси мотора направо му подписваш смъртната присъда. Както и на маслото. Най-правилно е когато загрее повече колата да се продължи да се кара на ниски обороти, висока предвака, за да се охлади. Или да се спре и да се остави мотора да работи на място докато перката изключи и мотора се охлади до 90 градуса.

Изгасиш ли го: кипва. За това винаги след състезание, гонки или прсто продължително пържене е хубаво да се остави колата да поработи известно време на място. Да се изциркулира маслото добре, както и охладителната течност.
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

това решение си заслужава според мен
                              Attached Files
                              sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                              ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                              ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                              Продавам Алфи на части!

Comment

Working...
                              X